Boeren ruimen rotzooi A18 op

Een aantal boeren hebben vrijdagavond het afval opgeruimd dat donderdagavond op de A18 bij Westendorp was gedumpt. Voor die dumping is een 42-jarige man uit Oost Gelre opgepakt.

Donderdag zag de politie een groep van zo’n dertig trekkers richting de A18 rijden. Aan het einde van de snelweg dumpte de verdachte uit Oost Gelre zijn afval waarop de man direct werd aangehouden hij zat vrijdag nog in hechtenis.

Veehouder Ronald Wolters uit Lievelde zei in een interview dat het onder meer om stro en paardenkeutels ging, samen met een aantal boeren hielden ze vrijdagavond een opruimactie op de A18 bij Westendorp wij voeren hier als boeren onder elkaar de noaberplicht en dat lossen we gewoon samen op.

Volgens veehouder Ronald Wolters moeten de afvaldumpingen van boeren op snelwegen en af- en toeritten van snelwegen gezien worden als een wanhoopactie. De boeren hebben hun statement nu gemaakt zegt Ronald Wolters en nu ruimen we de rommel op een veilige manier met verlichting weer op. Zo doen we dat hier in de Achterhoek.