Auto raakt ter water in Aalten

Een geparkeerde personenauto is dinsdag in de beek de Boven Slinge bij Schaersvoorde in Aalten beland. Vermoedelijk stond de auto niet goed op de handrem, waardoor deze is gaan rollen.

De politie werd rond 13.15 uur gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Slingelaan, bij middelbare school Schaersvoorde. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats, vermoedelijk stond het voertuig niet op de handrem, of was deze niet hard genoeg aangetrokken. Daardoor is de auto achteruit gaan rollen. De auto is vervolgens van de parkeerplaats, over de weg en door de berm gerold, vervolgens eindigde het voertuig in het water. Bij aankomst trof de politie niemand aan bij het voertuig, de eigenaresse is door middel van het kenteken opgespoord en kwam snel ter plaatse.

De eigenaresse was erg geschrokken en gaf aan de auto wel op de handrem te hebben gezet. De auto moet uit het water worden getakeld, Waterschap Rijn en IJssel is ter plaatse om een drijvende dam rondom het voertuig te maken, op die manier moet verdere schade beperkt worden bij een eventuele lekkage.

Foto’s 112 Achterhoek Nieuws