Brandweer wedstijden Aalten 15 04 2023

Aalten -19 brandweer posten deden zaterdag 15-04-2023 mee aan de brandweer wedstrijden. De verschillende korpsen draaide een inzet op 2 verschillende banen.

De eerste baan bestond uit het bestrijden van brand bij timmer fabriek Heijnen. Bij deze baan moesten de brandweer lieden zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk de brand bestrijden en de slachtoffers redden.

De Tweede baan was de 112 klasse bij de gemeente werf dit bestond uit een stukje technische hulpverlening en een gedeelte brand. De melding was dat er iemand bekneld zat onder een afzet bak van een strooiwagen. Tijdens deze inzet ging ineens het brandalarm bij een naast gelegen pand af en moest de brandweer schakelen tussen die twee situaties. In het pand waar het brandalarm af ging stond een container met houd in brand en deze was overgeslagen naar een verdieping erboven. Daarbij moest de brandweer één slachtoffer redden. Na dat de brand onder controle was gingen ze weer verder met de het slachtoffer die bekneld zat onder de afzet bak van de vrachtwagen.

In de klasse brandbestrijding op baan 1 was post Dodewaard 2 de winnaar met een punten totaal van 1893, en bij de klasse 112 was post Lienden de winnaar met een punten totaal van 1769.