Dansscholen in Nederland komen in actie

Op donderdag 29 april om 17.15 uur wordt er in heel het land, op diverse plekken, gedanst. Uiteraard doet ook dansstudio Vieberink Aalten hier aan mee. Het idee is om heel Nederland op hetzelfde moment te laten dansen. Er is gekozen voor 29 april, omdat dit de Internationale dag van de dans is. Dansstudio Vieberink heeft ervoor gekozen om te gaan dansen naast de dansstudio aan de bredevoortsestraatweg in Aalten.

Donderdag 17.15 uur gaan alle radio’s aan en wordt er gedanst. De dansscholen willen iedereen oproepen om mee te doen en daarmee de danssector te steunen die het, net als andere sectoren, ontzettend zwaar heeft in deze periode. Er zal niet alleen bij de dansscholen gedanst worden, maar overal, dus op de straat, pleinen, parken, op balkons, in de tuin, op het werk, etc. Maak er foto’s en filmpjes van en deel ze op Social Media bij voorkeur met de hashtag #dansinactie en #dansbeweegtje. We houden ons natuurlijk wel aan de regels.

Met deze actie willen wij aandacht vragen voor alle jongeren en volwassenen die langzaamaan vereenzamen door de lockdown en weer in contact willen komen met andere mensen. Daarnaast wordt er veel te weinig bewogen waardoor de Corona kilo’s eraan vliegen. Een dansschool is normaal gesproken bij uitstek een geschikte plek om dit tegen te gaan. Helaas is dit nu niet mogelijk en wordt er alleen gedanst achter een schermpje of  buiten.

Volgens het onlangs aangekondigde openingsplan mogen dansscholen vanaf 11 mei hopelijk weer de deuren openen. Met deze actie hopen de dansscholen extra aandacht te genereren zodat ze in Den Haag ook inzien wat het belang is van de sector voor de jongeren en volwassenen.

De danssector heeft het heel zwaar in deze corona crisis. Sinds 15 december zijn de dansscholen gesloten. De steunpakketten voor deze sector zijn niet toereikend. Er zijn veel dansondernemers die op omvallen staan.
Informatie over deze actie vind je op www.nederlanddanst.nl/dansinactie