De SAR zoekt 14-06-2023 opnieuw naar Frans Udink in Aalten

Woensdag avond 14-06-2023 was de SAR weer in Aalten om het laatste gedeelte van hun planning uit te voeren. De vrijwilgers van de SAR zoeken een vooraf bepaald gebied af om zo goed mogelijk en gericht te zoeken.

Ze gaan dus niet uit van zichtmeldingen of andere informatie, maar volbrengen hun eigen planning.

Zo werd er door 4 vrijwilgers en een zoekhond de Boven Slinge afgezocht vanaf de Aladnaweg tot aan de Hamelandroute(N313).

Op de hoek Barloseweg met de Hofstedeweg werd er met een drone gevlogen deze vloog op max 30 mtr hoogte zodat ze elk detail goed konden doorzoeken hier werd met de drone richting Aalten gevlogen om zo een groot gebied te kunnen bekijken.

Elke vorm van hulp bij een vermissing is welkom, Alleen waren de vrijwilgers van de SAR wel verbaasd dat de politie woensdag overdag met een ander team hetzelfde gebied ging afzoeken waar de SAR Maandagavond en nacht al met hun linie-lopers en honden zijn geweest en waar niets is gevonden.

Helaas heeft de zoektocht van Woensdagavond en alle andere dagen geen resultaat opgeleverd voor de familie van Frans, De SAR gaat nu met hun onderzoekteam kijken wat ze nog meer kunnen gaan doen.

Een ding mag ook wel gezegd worden en dat is dat de vrijwilgers van de SAR super goed bezig zijn en echt moeite doen om hulp te bieden waar dat nodig is, zo was er een persoon uit Oud Turnhout(België) die 200 km heeft afgelegd om in Aalten te helpen zoeken net zo als de vrijwilger met de speurhond deze kwamen uit Eindhoven en hebben ruim 135 km afgelegd inclusief een paar files om in Aalten te gaan zoeken naar de vermiste Frans Udink uit Velp

Wilt u meer weten over SAR Nederland kijk dan eens op hun website www.sarnederland.nl

De foto’s en video is i.s.m. 112 Achterhoek-Nieuws tot stand gekomen