Een nat pak bij ondertekening

Zwembad Meekenesch Lichtenvoorde kan 20 jaar vooruit

Op vrijdag 10 maart stappen wethouder Bart Porskamp en het bestuur van de Stichting Exploitatie Meekenesch het zwembad in om een handtekening onder een contract te zetten. Door deze afspraak kan het zwembad 20 jaar vooruit. Reden genoeg om dit een beetje formeel aan te kleden: de bestuurders gaan om 9:30 uur dan ook in pak te water.

Een vitaal zwembad voor vitale inwoners

Een zwembad is belangrijk, vindt 93% van de Nederlanders. En hoe ouder de mensen zijn, hoe meer ze de waarde van een zwembad onderstrepen. Dat is te merken in Lichtenvoorde. Elke maand komen er zo’n 5000 mensen zwemmen in Meekenesch. Wethouder Bart Porskamp: ”We zien verschillende doelgroepen het zwembad gebruiken. Dat we als gemeente het zwembad steunen, past prima binnen onze Sportvisie 2015- 2025. Wat ook belangrijk is: de stichting die het zwembad beheert, doet het uitstekend!”

Frits van Lochem is voorzitter van de Stichting Exploitatie Meekenesch: “Naast onze betaalde medewerkers zijn er ongeveer 70 vrijwilligers bij ons aan de slag. Maar om dit samen de komende jaren goed te blijven doen, moet het zwembad wel opgeknapt worden. En als dat gebeurd is, kunnen we weer 20 jaar vooruit!”

Verbouwing

De gemeente Oost Gelre trekt bijna anderhalf miljoen euro uit voor de verbouwing. Die kosten worden verdeeld over de periode van 20 jaar. Daarnaast betaalt de gemeente vanaf 1 januari 2023 per jaar ruim € 120.000 mee in het onderhoud en het gebruik van het zwembad. De stichting SEM heeft hiervoor een bedrijfsplan geschreven van nu tot aan 2042. Daarna is het technisch niet meer mogelijk om het gebouw te gebruiken zoals we dat nu doen.