Fakkeltocht Aalten tegen de huidige corona maatregelen

Aalten 19 januari 2022 was het rond 19 uur redelijk frisjes en nat buiten maar dat weerhield een grote groep van ongeveer 350 personen niet om samen met 25 boeren uit de Achterhoek mee te doen aan een fakkeltocht door Aalten.

Het vertrekpunt de Markt was tevens de plek waar iedereen verzamelde vandaar trok de stoet voor een route door het dorp van 5.16 km de tocht ging richting de Bredevoortsestraatweg, Polstraat, Ludgerstraat, Europaweg, Keizersweg, Bodendijk, Plein zuid.

Aangekomen op Plein zuid in Aalten moest de stoet nog even wachten voor de trein deze waren door de autoriteiten op de hoogte gebracht dat er een fakkeltocht gaande was.

Toen de trein voorbij was ging de stoet richting Stationsstraat, Admiraal de Ruyterstraat, Beeklaan, Varsseveldsestraatweg, Oosterkerkstraat en via de Haartsestraat richting het Hoge Blik om vervolgens met de volledige groep mensen nog een kleine afterparty te hebben op de Markt.

De gehele Fakkeltocht is compleet rustig verlopen zonder incidenten aldus de politie die daar van begin tot het einde in de tocht mee liepen.

Het complete video verslag van deze Fakkeltocht is onder aan dit bericht te vinden.

Bij de redactie van Rtv Achterhoek kwam ook nog een statement van een van de boeren binnen deze tekst kunt u hieronder volledig lezen.

Waarom gaan de boeren nu helpen ?

En daarbij lopen we eigenlijk allemaal tegen hetzelfde aan. Een overheid die zich veel te veel met burgers en ondernemers bemoeit. Een ziek en overgereguleerd systeem met daarbij veel te veel controle en bureaucratie.

  • De politie is het zat.
  • Leraren zijn het zat.
  • Verplegend personeel is het zat.
  • Defensie is het zat.
  • Winkeliers zijn het zat.
  • De vissers zijn het zat.
  • De horeca is het zat.
  • En de boeren zijn het zat.
  • En heel veel burgers zijn het zat.

Dan praat je toch al snel over miljoenen mensen bij elkaar die het zat zijn.

Tijd dus om met z’n allen de handen in een te slaan en met z’n allen heel duidelijk te zeggen tegen Den Haag, tot hier en niet verder. En eigenlijk is het al te ver met Den Haag, met al zijn bureaucratische wetjes en regelgeving. Wij willen een veel meer terughoudende overheid, die zich niet met alles bemoeit.

Weg met QR-controle, geen vaccinatieplicht, geen 2G gekkigheid, maar gewoon weer terug naar normaal. Terug naar een vrij en gezellig Nederland, waar iedereen weer trots op kan zijn. Waar iedereen weer met plezier zijn werk doet, zonder al die theoretische regeltjes en ambtelijke betutteling.

Uiteraard staat u vrij om te reageren op social media op een bericht van Rtv Achterhoek, we vragen u wel vriendelijk hou het netjes ga niet schelden, racistische uitingen doen, beledigen of vergelijkingen met de oorlog maken. deze reacties zullen we dan ook gelijk verwijderen