Grootschalige controle van Politie Noord- en Oost-Gelderland op ondermijning

In het kader van Week tegen de Ondermijning vind er verspreid door de hele Achterhoek controles plaats, zo werd er in Groenlo Woensdag morgen vooral gekeken naar milieucriminaliteit.

Daar werden ongeveer 80 vrachtwagenchauffeurs vanaf de N18 naar de parkeerplaats bij bedrijventerrein De Laarberg gebracht alwaar ze werden gecontroleerd door o.a Politie, de Douane, de Omgevingsdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Verder werd de gehele dag in de regio van Politie Noord- en Oost-Gelderland weggebruikers gecontroleerd, onder meer in samenwerking met Rijkswaterstaat, de Duitse politie en de Belastingdienst zo ook bij de grensovergang Hemden bij Aalten.

Tot in de avonduren ware de Nederlandse en Duitse politie samen met de belastingdienst aan het controleren bij de grens overgang, hier werden diverse voertuigen gecontroleerd en zelfs de bus die tussen station Aalten en station Bocholt rijd werd niet over geslagen.

Bij de controle van een voertuig bestuurd door iemand uit Amsterdam werd echt elk hoekje van zijn auto nagezocht, zo moest de bestuurder zelf een blaastest en een drugstest ondergaan alle testen waren oke alleen mocht hij niet verder rijden omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen zijn auto werd door een agent geparkeert waarna de bestuurder zich heeft laten ophalen door zijn vriendin.

Met de controle langs de N18 en bij de grenzen is het nog niet klaar. Op diverse plekken is de politie de komende dagen zichtbaar en actief de hele week staat dan ook in het teken van ondermijning. wat inhoud dat er allerlei integrale controles zullen plaatsvinden.