Kinderconcert Met Open Oren bij Kamermuziekfestival Eibergen

“Er was eens een klein jongetje dat heel mooi pianospeelde. Het liefst speelde hij muziek die hij zelf bedacht had. Of, nou ja, bedacht… eigenlijk bestond die muziek al, alleen speelde hij het gewoon na op de piano. Hij hoorde muziek als een mug langsvloog, als een vogel zong, als hij mensen ruzie of juist grapjes hoorde maken. In zijn hoofd hoorde hij meteen hoe dat op de piano klonk…”

Speciaal voor de jongste luisteraars organiseert Podium Eibergen op zondagmiddag 28 mei het kinderconcert ‘Met Open Oren’: een interactief muzikaal sprookje met muziek van Mozart, Saint-Saëns, Sjostakovitsj, Fauré én met eigen improvisaties. Het kinderconcert maakt deel uit van het Kamermuziekfestival Eibergen, dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvindt.

‘Met open oren’ wordt verteld en uitgevoerd door de musici die tijdens het Kamermuziekfestival Eibergen ook op de grote-mensenconcerten spelen. Voor Tim Brackman, violist en artistiek leider van Podium Eibergen, is het kinderconcert een logisch onderdeel van het festival. Tim heeft al vanaf zijn middelbareschooltijd kinderconcerten gegeven. “Het is altijd ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast en open kinderen kunnen reageren. Kinderen hebben een enorme fantasie, wat juist met muziekmaken zo belangrijk is. Niet alleen wanneer je speelt, maar ook wanneer je luistert. Het spannendste is natuurlijk om dan samen met hen te luisteren: wat hoor je in de muziek die we net speelden? Of andersom: hoe kan je met je instrumenten laten horen dat je vrolijk bent of boos, dat je wilt dansen of juist een beetje wilt dromen? In ons kinderconcert laten we daarom een combinatie horen van bestaande werken en improvisatie, de kinderen mogen meedoen in het bedenken van verhaaltjes en ze mogen zelfs, als ze willen, ons dirigeren!”

Behalve Tims viool zijn nog een andere viool, een klarinet, contrabas, een bajan (Russische variant van de accordeon) en een piano te horen. ‘Met Open Oren’ is speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar eigenlijk is muziek natuurlijk voor alle leeftijden. Dus vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes zijn ook allemaal van harte welkom bij dit vrolijke concert.

‘Met Open Oren’ begint om 14.30 en duurt tot circa 15.30 uur, en speelt zich af in de Brackman Boerderij in Eibergen (Kormelinkbulten 3).

Voor meer informatie en kaartverkoop zie https://www.podiumeibergen.nl/events/kamermuziekfestival-eibergen-kinderconcert/