Met een gids van de SHKK fietsen door Kotten

Eén keer per week met een gids van SHKK fietsen door Kotten

De Stichting Historische Kring Kotten staat bekend als een actieve club die met regelmaat allerlei activiteiten rondom ons erfgoed organiseert. Vanaf juni aanstaande organiseert de SHKK wekelijks een fietstocht met een gids door de buurtschap en aangrenzend gebied. 

Winterswijk heeft immers een prachtig coulisselandschap met heel veel historisch erfgoed en dit wil de stichting graag verder uitleggen aan de toerist, maar ook aan de eigen inwoners van Winterswijk. De gids neemt u fietsend mee langs boerderijen met verhalen die eeuwenlang teruggaan in de geschiedenis. Ze leggen uit hoe de mensen in deze omgeving leefden tijdens diverse oorlogen, tijden van economische voorspoed, smokkelverhalen aan de grens en de typische kenmerken in het landschap met z’n prachtige natuur.

Gewoonten en tradities van de mensen worden toegelicht. Even de grens over en de verschillen, maar vooral ook de overeenkomsten ontdekken. Met anekdotes zal de gids u fietsend meenemen in een enerverende tijdsreis. De fietstocht neemt twee tot drie uur in beslag en daarom wordt halverwege een horecagelegenheid bezocht.

De fietstocht wordt elke week georganiseerd op dinsdagmorgen in de maanden juni, juli, augustus en september en gaat altijd door! 

Vertrekpunt: Verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1, 7107 AN Winterswijk Kotten

Vertrektijd: 10:00 uur

Tickets: € 6,00 per persoon

Deelname kan door je op te geven via:

  1. Via VVV Winterswijk – E-mailadres info@vvvwinterswijk.nl
  2. Inschrijving bij de balie van het VVV inspiratiepunt,  Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1, 7101DD Winterswijk
  3. Het contactformulier (zie ‘Contact’ in de titelbalk) op de site van de Stichting Historische Kring Kotten (www.historischekringkotten.nl)
  4. Deelname met groepen, denk aan familiereünie, bedrijfsuitje, etc., is mogelijk. Maak daarvoor via de website minimaal twee weken van tevoren een afspraak. Maximale groepsgrootte is 20 personen.