Motorrun Doesburg weer van start

DOESBURG- Ook dit jaar weer een motorrun en wel voor de 31e keer. Zoals gebruikelijk is de start bij het Rhedens in Dieren op zaterdag 3 juni om ongeveer 10.30 uur.

Dan rijden ze eerst richting Doesburg en komen ze door de stad. Kom allen en moedig deze kanjers aan.

Voor degenen die niet weten wat de motorrun is: De Motorrun Doesburg is een toertocht voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij ze als bijrijder op een motor (denk hierbij aan een motor met zijspan of een trike) een route van zo’n 120 km door de Liemers en de Achterhoek rijden. De Motorrun Doesburg is al jaren een begrip en is in handen van de Stichting Integratie Verstandelijk Gehandicapten (IVG) uit Doesburg. Er rijden in totaal zo’n 100 motoren mee, samen goed voor een lange stoet van zo’n 1,5 km lengte. Sommige deelnemers en motorrijders doen al jaren mee!

Het programma en route

De start van de run is bij scholengemeenschap het Rhedens in Dieren. Daar vertrekken alle motoren in een lange stoet voor het eerste deel van de toertocht. We rijden dan door Doesburg, Steenderen, Bronckhorst, Baak, Wichmond, Vierakker, Vorden, Almen en Harfsen. Onze pauzelocatie is in Laren (Gld) bij Beleefboerderij De Kleine Carrousel. Rond 14.00 uur vertrekken we richting Giesbeek. Dan rijden we nog door Lochem, Zwiep, Barchem, Hengelo (Gld), Keijenborg, Hummelo, Hoog-Keppel en Angerlo. De dag wordt vanaf ca. 15.30 uur afgesloten op Rhederlaag (De Giese Kop) bij Giesbeek met een gezamenlijke barbecue.

Natuurlijk kunnen we zo’n evenement niet zonder een grote groep vrijwilligers organiseren. We kunnen gelukkig een beroep doen op zo’n 200 vrijwilligers. Denk hierbij aan verkeersregelaars, motoragenten, EHBO-medewerkers, leerlingen en studenten die de catering verzorgen, mensen die helpen bij het opbouwen en afbreken van de start-, pauze- en eindlocatie, etc. De grote motor achter de motorrun is Marga Bles uit Doesburg. Onder haar verantwoordelijkheid is de motorrun door de jaren heen uitgegroeid tot het grootse evenement van nu!

De Motorrun is gratis voor de deelnemers en rijders. De kosten worden gedekt door sponsoren en fondsen. Een groot deel van de sponsoring wordt bijeengebracht door leerlingen van Het Rhedens, die hiervoor een sponsorloop organiseren.

Op de website, www.motorrundoesburg.nl , vindt u meer informatie, incl. de route.