Nieuwe woningen aan de Oude IJssel in Doesburg

Tussen de Koppelweg en de Oude IJssel in Doesburg komt het kleinschalige nieuwbouwplan De Havenmeester. Hier ontwikkelt Van Wijnen in samenwerking met de gemeente Doesburg in totaal dertien woningen.

De Havenmeester is het kleinste nieuwbouwproject op de locatie ‘Koppelweg’ in Doesburg. Bijzonder aan de woningen is de industriële architectuur met veel glas, staal en fraai metselwerk. Een verwijzing naar het oude bedrijventerrein dat jarenlang op deze locatie gevestigd was. Hier wordt stapsgewijs herontwikkeld naar woningbouw. Wethouder Arthur Boone is verrast door het gepresenteerde ontwerp en verwacht veel van dit project: “Een prachtig stukje van Doesburg wordt hiermee nog mooier. Deze plek verdient extra aandacht voor kwalitatief bouwen.” Het perceel aan de Oude IJssel biedt ruimte aan zeven royale drielaagse gezinswoningen en zes gelijkvloerse patiowoningen, ideaal voor senioren.

Vandaag is de projectwebsite van De Havenmeester gelanceerd. Woningzoekers hebben de gelegenheid om op www.havenmeesterdoesburg.nl middels een enquête hun woonwensen achter te laten. Anneke van den Brink, projectontwikkelaar bij Van Wijnen, ontwikkelt de woningen van De Havenmeester met zorg en aandacht. “Wij vinden het belangrijk dat het woningaanbod aansluit op de wensen van de toekomstige bewoners. Daarom vragen wij aan geïnteresseerden om hun wensen kenbaar te maken op de projectwebsite. Deze resultaten nemen wij uiteindelijk mee in de ontwikkeling en realisatie.”

De dertien nieuwe woningen van De Havenmeester gaan naar verwachting in het najaar van 2021 in verkoop.

%d bloggers like this: