Nu aanmelden voor KIES en Rots & Water trainingen in januari

Het Preventie Platform Jeugd biedt in januari twee trainingen aan voor kinderen in de basisschoolleeftijd (groep 5 t/m 8). Deelname is gratis voor kinderen van ouders uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

KIES; spel- en praatgroep voor kinderen in een scheiding

KIES staat voor Kind In Een Scheiding. De KIES-training bestaat uit acht bijeenkomsten met een groep van 6 tot 12 kinderen die een scheiding hebben meegemaakt. Het maakt niet uit of dit al langer geleden is of dat de ouders nog maar pas uit elkaar zijn. Ook als kinderen er niet veel last of verdriet van hebben, kan het toch fijn zijn om er eens over te praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt. De professionele KIES-coaches helpen de kinderen de scheiding beter te begrijpen, het een plaats te geven en een manier te vinden om te gaan met alles wat er veranderd is na de scheiding.

Start 13 januari

De eerste bijeenkomst van de KIES spel- en praatgroep is op donderdag 13 januari (vervolgdata: 20 & 27 januari, 3, 10, 17 & 24 februari en 10 maart 2022) en duurt van 12.30 tot 13.30 uur. Er zijn twee ouderbijeenkomsten: op maandag 10 januari en donderdag 10 maart om 16.30 uur. Alle bijeenkomsten zijn op de Sint Jorisschool, Waterhoen 1 in Lichtenvoorde. Aanmelden graag vóór 3 januari.

Rots & Water Weerbaarheidstraining

Rots & Water is een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes in het basisonderwijs. Er kunnen 6 tot 10 kinderen meedoen. In acht wekelijkse groepsbijeenkomsten wordt met de kinderen gewerkt aan het verbeteren van hun zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen en tegelijkertijd het verbeteren van de communicatieve en sociale vaardigheden van de kinderen. Ook preventie van geweld en het leren maken van eigen keuzes zijn belangrijke leerthema’s.

Start 19 januari

De eerste Rots & Water bijeenkomst is op woensdag 19 januari (vervolgdata: 26 januari, 2, 9, 16 & 23 februari en 9 & 16 maart 2022) en duurt van 15.00 tot 16.00 uur. De bijeenkomsten zijn in Het Gele Park, Varsseveldseweg 47 in Lichtenvoorde. Aanmelden graag vóór 12 januari.

Aanmelden

Aanmelden en meer informatie over deze trainingen en andere activiteiten van het Preventie Platform Jeugd via de website: www.preventieplatformjeugd.nl.

Het Preventie Platform Jeugd is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties.