Ongeveer 1000 Nederlanders en Duitsers vormen een ketting van licht

Dinxperlo / Suderwick – Ongeveer 1000 Nederlanders en Duitsers hebben zaterdagavond een ketting van licht gevormd langs de grens van Dinxperlo(NL) en Suderwick(DE). Alle deelnemers wilden gezamelijk een boodschap afgeven naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.

De ongeveer 1000 deelnemers hadden kaarsen en lampjes meegenomen en vormden daarmee een ketting van licht tussen Nederland en Duitsland. Rond 19.00 uur verzamelde iedereen zich op de Dorfplatz (Suderwick), het Prins Clausplein (Dinxperlo) en de Brüggenhütte (Isselburg).
Vanaf hier werd een ketting gevormd richt de kerk aan de Hellweg in Suderwick. Deelnemers werden van te voren opgeroepen om geen vlaggen en spandoeken mee te nemen.

De actie was bedoeld om Uit solidariteit met de bevolking van Oekraïne een signaal af te geven hierdoor hebben burgers uit Dinxperlo, Suderwick en Isselburg het initiatief genomen voor een grensoverschrijdende menselijke keten in Nederland én Duitsland aldus de initiatiefnemers die dit in een uitnodiging schreven, Om te laten zien dat in Europa langs de grens mensen samen in vrede kunnen leven.