Resultaten onderzoek drugsafval Varsseveld binnen: ‘Dit is echt een klap voor de natuur

Een week na de vondst van drugsafval aan de Schapendijk in natuurgebied Het Zwarte Veen in Varsseveld heeft de gemeente Oude IJsselstreek het bodemonderzoek afgerond. In totaal is ruim dertig kuub grond afgegraven en zijn er onder andere alcoholen, aceton en oliën aangetroffen.

Ondanks de flinke schade aan de omgeving is er voor de volksgezondheid geen gevaar geweest. Maar voor de gezondheid van de dieren wel, zo heeft gemeente Oude IJsselstreek de plas naast de weg leeg moeten pompen.

Het drugsafval werd een week geleden gevonden door medewerkers van de omgevingsdienst normaal herken je de drugsafval van de blauwe vaten wie gedumpt worden alleen hier heeft een of ander triest figuur gewoon het kraantje opengezet en het de natuur in laten lopen.

Uit de bodemonderzoeken blijkt dat het afval zich redelijk geconcentreerd heeft op één plek. Toch moet er nog extra grond worden afgegraven wat weer een flinke hap uit het budget van de gemeente en dus ook van de burger is, de kosten liggen nu al rond de 35 duizend Euro en ze zijn nog niet eens klaar.

foto Rtv Achterhoek