Taxus inzameling 2021 komt gestaag op gang

De taxusinzameling is weer begonnen, maar het voorjaar laat haar sporen na.

De Taxusinzameling 2021 is inmiddels alweer enkele weken geleden van start gegaan. Normaal gezien draait Stichting Taxus Taxi vanaf begin juni op volle toeren. Dit jaar ligt dat net even anders. Voor de taxusinzameling is de stichting namelijk voor een groot deel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het koude voorjaar heeft gezorgd voor een fikse achterstand in de groei van de taxushagen. Mogelijk zal Taxus Taxi het dit jaar dus met minder oogst moeten doen dan andere jaren. Het verschil kan nog wel worden gemaakt in het aantal mensen dat meedoet aan de inzameling! De oproep is dan ook aan zoveel mogelijk mensen om hun verse taxustakjes aan de stichting te doneren via www.taxustaxi.nl/afspraak.

Een kind kan de was doen

Voor wie denkt dat het ‘schoon’ aanleveren van taxussnoeisel een hele klus is, die heeft het mis. Een beperkte hoeveelheid stenen en zand zijn voor de stichting namelijk geen enkel probleem. Na de inzameling reinigt Taxus Taxi het snoeisel nog, waardoor stenen en zand uit het verse groen worden gefilterd. Ook hier en daar een blaadje van een andere plant of boom vormt geen belemmering voor deelname. Meestal is het meer dan voldoende als u voor het snoeien de hark langs de haag haalt om het oude bomenblad even weg te vegen. Dat wat er dan nog tussen zit, haalt de stichting er zoveel als mogelijk nog tussen uit. Als stelregel hanteert Taxus Taxi dat een vervuiling van 5% nog steeds acceptabel is.

Meer informatie over de gewenste inzamelcondities vindt u op www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Water tegen kanker

Wilt u deelnemen in de strijd tegen kanker? Dan kan een beetje liefde voor uw tuin al een groot verschil maken. Op dit moment zijn de weersomstandigheden voor de taxus perfect om een flinke groeispurt in te zetten. Naast een lekker warm zonnetje heeft de taxus ook water nodig. Als u de komende week 1 douchebeurt overslaat en dit water doneert aan uw taxushaag, kan dit al een groot verschil maken in de hoeveelheid taxussnoeisel die u in de strijd tegen kanker kunt doneren.

Snoeien of nog niet

Voor wie er rekening mee wil houden vraagt Taxus Taxi het snoeien nog enkele weken uit te stellen. Door het snoeiwerk nog even te laten rusten, geeft u uw haag de kans verder te groeien. Daarmee wordt ook uw bijdrage in de strijd tegen kanker automatisch groter.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via
taxustaxi.nl
of sociale media.