De 2 vriendinnen die spoorloos waren na een avondje stappen in Doetinchem zijn terecht

DOETINCHEM – De twee vriendinnen uit Gaanderen en Zeddam die sinds dinsdagavond vermist werden zijn terug gevonden.

Myrthe M(19) en Ruth R(22) gingen die avond naar een terras in Doetinchem en zijn gezien bij een restaurant aan de Grutstraat en een parkeerplaats, maar sindsdien waren ze spoorloos.

Hulpdiensten kwamen rond 15.00 uur ter plaatse langs de Liemersweg voor een ongevalsmelding. Ter plaatse bleek het te gaan om de auto waar de twee vermiste vrouwen vermoedelijk in zijn weggereden.

Volgens de politie ter plaatse betrof het een eenzijdig ongeval, waarbij één van de twee inzittenden is overleden. Een familielid bevestigt dat het om de negentienjarige Myrthe Massop gaat.

Dit familielid laat via zijn facebook het volgende weten

Beste allemaal…
Na helse dagen en ruim 40 uur zoeken, is aan deze tocht een einde gekomen. Vanmiddag kregen we bericht dat ze gevonden zijn….
Het betreft een eenzijdig ongeval net buiten Doetinchem. Zoals het er uit ziet zijn ze dinsdag nacht van de weg geraakt en een heel eind van de weg ver buiten het zicht van alles en iedereen tot stilstand gekomen….
Helaas moeten wij melden dat onze zeer gelieve Myrthe massop dit ongelooflijke ongeval niet heeft overleefd. Ruth is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.
Familie en vrienden danken alles en iedereen, media, kranten, tv en alle likers en dealers voor jullie fantastische hulp! Mede door deze gigantische aandacht heeft de politie eerder omgeschakeld en zijn ze gevonden.
Graag willen de familie en vrienden voor nu even rust van alle aandacht en media.
Wij gaan het eerst samen laten bezinken en een plek geven, graag jullie begrip….
Nogmaals allemaal DANK!!
Myrthe als we vanavond naar de hemel kijken, zien we een fantastische ster!!
Het ga je goed lieve schat!

De andere inzittende van het voertuig de 22-jarige Ruth Rikken is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De familie van de meiden is inmiddels op de hoogte gebracht van de vondst. De twee werden sinds dinsdagnacht gezocht, toen ze voor het laatst werden gezien op het Simonsplein in Doetinchem.

Onder meer 3 brandweerwagens en een traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen voor hulpverlening. De Liemersweg was volledig afgesloten voor het overige verkeer.

Namens Rtv Achterhoek wensen we beide families heel veel sterkte toe in de tijd Die gaat komen

%d bloggers like this: