Zeer grote brand Steenhouwerspad Winterswijk

Winterswijk – In een woning in het centrum van Winterswijk is donderdagochtend een brand uitgebroken.
De brandweer is met meerdere wagens uitgerukt naar het Steenhouwerspad om het vuur te bestrijden al snel werd opgeschaald naar zeer grote brand.

Rond 08.45 uur kwam er een melding van een woningbrand het Steenhouwerspad, Het vuur was vanuit een schuur achter een woning overgeslagen naar het huis. Bij aankomst werd er gelijk opgeschaald naar een zeer grote brand.
Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) ging het om ‘complexe bebouwing’ en kwamen meerdere voertuigen uit de omgeving ter plaatse, waaronder van de brandweer uit het duitse Oeding .

Kort daarop melde de VNOG dat de brand was overgeslagen naar een naastgelegen woning en achterliggende schuren. Rond 10.45 uur was het vuur onder controle, rond het 12.00 uur werd het sein brand meester geven.

Ten tijde van de brand was niemand aanwezig in de woning waar het vuur is ontstaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Naar aanleiding van de brand zijn volgens de VNOG zijn ongeveer twintig personen opgevangen in een sporthal in de omgeving. Door de intense hitte is de oorzaak van de brand niet meer te achterhalen.